SOMSO Modelle - Mycket detaljerad hjärtmodell

Cheapest shipping from 7.50 €
SKU: HS 6/1
Stock Status: In Stock
Delivery Status: To order

757.22 €
Excluding Tax
pcs

Är du personen som inte kompromissar med kvaliteten? Och letar du efter en förstorad hjärtmodell som också innehåller retledningssystemet? Här har du hjärtmodellen som är tillverkad till just dig.

Modellen är tillverkad i SOMSO-plast av producenten SOMSO Modelle, som är världskända för att hålla väldigt hög kvalitet på sina produkter. Hjärtmodellen är ca dubbelt så stor som ett naturligt hjärta och kan delas i 4 separata delar.

Den väger 1,25 kg och dimensionerna är 18 x 18 x 32 cm (längd x bredd x höjd). Den levereras på en grön bas.

Anatomiskt blir man introducerad till den mest realistiska hjärtvävnad som vi hittills har sett. Vävnaden är verklighetstrogen i färgen som är rödbrun, det subperikardiella fettet liknar riktig fettvävnad och mindre anatomiska strukturer ses extremt detaljerat – precis som i verkligheten.

Man ser de 4 hålrummen, auriklarna, hjärtats blodförsyning (artärer och vener), de 4 klaffarna (med fick- och segelklaffar), början av de blodkärl som för blod till och från hjärtat samt imponerande detaljer om hjärtats struktur (dvs. endo-, myo-, och perikardium).

Retledningssystemet visas på ett mycket pedagogiskt sätt, så man kan se hur det löper från sinusknutan genom andra viktiga strukturer såsom atrioventrikulärknutan, Hiska bunten och crura.

Klinisktvisar modellen inget patologiskt (sjukdomsmässigt) men den är ideell till att belysa ledningsstörningar såsom förmaksflimmer, AV-block, och grenblock. Den är också väldigt användbar för att belysa hjärtsjukdomar som t.ex. klaffsjukdomar, inflammation, åderförkalkning och blodproppar.  

Customer Reviews

Be the first to post a review for this product

Rate This Product

You must be logged in to rate this product

Similar Products