Foot skeleton SOMSO quality

Format efter ett naturligt exemplar, tillverkad av SOMSO-Plast. Med bas i tibia. Flexibelt fixerad för att visa skillnaden i benens position vid spridning eller plattfot. Med numrering.

Cheapest shipping from 8 €
SKU: QS 23
Stock Status: In Stock
Delivery Status: 1-2 weeks

113 €
Excluding Tax
pcs

Denna fotmodell visar foten och lite av underbenets ben. Modellen är tillverkad i SOMSO-plast av producenten SOMSO som är världskända för sina högkvalitativa produkter.

Modellens anatomiska strukturer svarar storleksmässigt till en vuxen persons. Den väger 0,44 kg och dimensionerna är 26 x 10 x 15,5 cm (längd x bredd x höjd). De individuella benen hålls ihop av relativt tjocka gummiband.

Modellens ben är numrerade och namngivna med latinska namn på en medföljande översikt.

Anatomiskt visar fotmodellen lite av skenbenet (tibia), lite av vadbenet (fibula) samt hela foten (pedis) med de 26 benen samt sesambenen.

Benstrukturen är mycket realistisk. Även de minsta anatomiska ”landmärkena” ses tydligt.


Rörelsemässigt är denna modell mycket flexibel. Även om benen sitter ihop med gummiband håller foten hela tiden en fast form. Man kan dock enkelt ändra fotens ställning och dra isär benen från varandra så lederna kan röras och ledytorna studeras.

Rörligheten gör det möjligt att demonstrera i stort sett alla rörelser i foten;

Plantarflexion-dorsiflexion som huvudsakligen utförs i den övre språngbensleden (talukruralleden mellan underben och fotens översta ben talus)

Inversion-eversion som huvudsakligen utförs i den nedre språngbensleden (subtalarleden under talus)

Plantarflexion-dorsiflexion i 1:a-5:e tåns grund- mellan och ytterled

Kliniskt sett är denna modellen perfekt till förståelse av många typer av ankelnära frakturer, frakturer i mellanfoten samt tåfrakturer. Den är också bra att använda till förståelse av luxationer (ur led) och fotdeformiteter som till exempel plattfot, högt fotvalv, metatarsus varus, hallux valgus (snedställd stortå), hallux rigidus och hammartå.

Similar Products

Also Purchased Products