Flexible hand model with ligament

Cheapest shipping from 7.50 €
SKU: M36 1013683
Stock Status: In Stock
Delivery Status: 1-2 weeks

242.05 €
Excluding Tax
pcs

Denna modell visar ligamentens anatomi i handen. Det är perfekt för medicinska studenter, sjukgymnaster och ergoterapeuter. Carpalbenen, metakarpalbenen och fingrabenen ses som ostösa strukturer och radien och ulna är också representerade. Det fibrösa skiktet mellan radie och ulna är membraninterossa.

Retinakulum flexorum som bildar karpaltunneln ses också, och har en viktig betydelse i kliniken. Alla ligament, membraninterossa och retinalaxel är flexibla så att funktionella rörelser kan simuleras för att visa hur handen kan röra sig. 

Anatomiskt sett visar modellen en del av radie (spolben), en del av ulna (armbågen) och hela handen (manus). Modellen visar också många ledband som hör till de många lederna i handen. Dessutom visar modellen retinakulum flexorum och membraninterossea antebrachii.


Med avseende på rörelse är artikulationsmodellen flexibel eftersom ligamenten är elastiska. Modellen kan därmed användas för att visa rörelser i lederna - speciellt i handleden (se bilderna till vänster).

Kliniskt är denna modell idealisk för att förstå rörligheten hos handen och speciellt handleden. Modellen är också idealisk för förståelse av lyx (artikulation) och ligamentskador. Dessutom kan modellen också användas för att förstå brud och andra.

Customer Reviews

Be the first to post a review for this product

Rate This Product

You must be logged in to rate this product

Similar Products