Hip model with sciatic nerve, ligaments and muscles

Cheapest shipping from 8 €
Stock Status: In Stock
Delivery Status: 2-3 weeks

189 €
Excluding Tax
pcs

Denna höftmodell visar både höftleden med ledband (ligament), relevanta muskler och ischiasnerven. Modellen levereras på ett avtagbart stativ och med i köpet följer ett informationskort med en bild av modellen där modellens anatomiska strukturer är namngivna på engelska.

Anatomiskt visar modellen tarmbenet, sittbenet, blygdbenet, lårbenshuvudet, lårbenshalsen och en del av lårbenet samt de ledband som tillhör höftleden. Dessutom ses den fjärde och femte lumbalkotan, en del av ryggmärgen samt de nerver som har sitt ursprung i regionen – häribland ischiasnerven.  

Följande muskler ses: m. iliacus, en del av m. psoas major, m. piriformis, m. gemellus superior, m. obturatorius internus, m. gemellus inferior, m. gluteus minimus samt en del av m. gluteus medius.  

Rörelsemässigt är ledmodellen inte flexibel och kan därför inte användas till att demonstrera de olika rörelserna i höftleden. Muskler och nerver är inte avtagbara från modellen.  

Kliniskt är modellen perfekt att använda till förståelse av spinalstenos, spondylos, lumbal spinalrotspåverkan och piriformissyndrom (falsk ischias). Modellen kan också användas till förståelse av tillstånd som intern och extern ”snapping hip” (coxa saltans interna/externa).

Customer Reviews

Be the first to post a review for this product

Rate This Product

You must be logged in to rate this product

Similar Products

Also Purchased Products