muskelmodell av huvudet och halsen

Cheapest shipping from 7.50 €
SKU: 1000221 [C14]
Stock Status: In Stock
Delivery Status: 2-3 weeks

287.51 €
Excluding Tax
pcs

Halverad, detaljerad muskelmodell av huvudet och halsen

Letar du efter en detaljerad muskelmodell av huvudet och halsen som visar både muskler och inre strukturer rekommenderar vi varmt denna pedagogiska modell.

Den är tillverkad i naturlig storlek och dimensionerna är 22 x 18 x 46 cm. Den väger ca 1 kg och levereras på ett avtagbart stativ.

I stort sett alla anatomiska strukturer på modellen är numrerade och man har tillverkat en omfattande översikt med strukturernas namn på latin och flera andra språk. Översikten följer inte med i leveransen men laddas ned här på sidan – se under produktbilderna till vänster.

Anatomiskt sett visar modellen ansiktsmusklerna, några av tuggmusklerna, nästan alla halsens muskler (ytliga och djupa) samt lite av ett par ytliga ryggmuskler. Dessutom ses alla olika vävnader från toppen av kraniet ned till strupen, vilket bland annat omfattar hjärnvävnad, kraniet och andra ben, artärer och vener samt en spottkörtel. Det finns inga avtagbara delar och lederna är orörliga.

Några pedagogiska och spännande detaljer är exempelvis:

Ansiktsmusklernas fiberriktningar

Tungbenets speciella roll i förhållande till halsens muskler

Svalgets olika delar, näsmusslorna i näshålan samt bihålor

Förbindelsen mellan hjärnan och ryggmärgen


Kliniskt kan modellen användas till förståelse av många sjukdomstillstånd eftersom den omfattar många olika anatomiska regioner, till exempel facialispares, kraniefrakturer, näspolyper, cervikalt diskbråck och tumörer. 

Customer Reviews

Be the first to post a review for this product

Rate This Product

You must be logged in to rate this product

Similar Products

Also Purchased Products