Vela Thorax X-ray chair

2,691.37 €
Including Tax
  • SKU: 80101
Cheapest shipping from 28.32 €
Stock Status: In Stock
Delivery Status: 1-2 weeks

pcs

patient chair

Stabil arbetsstol, elektrisk höjdreglering, centrallåsta hjul, extra lågt ryggstöd vilket gör den mycket lämplig för olika typer av sittande röntgen, exempelvis av lungor.

Art.nr: 80101

I vårt sortiment har vi några artiklar som vi inte tillverkar själva. Vela är en dansk tillverkare av kvalitetsstolar, som funnits sedan 1935.

Vela Thorax är en stabil och säker arbetsstol som med de centrallåsta hjulen och sitt extra låga ryggstöd är mycket lämplig för olika typer av sittande röntgen såsom Thorax.

Läs gärna en case story om stolen från en röntgenavdelning på Aalborgs universitetssjukhus i Danmark (engelska), där deras dagliga utmaningar listas och Vela visar hur deras stol hjälpt avdelningens personal. Här är några kommentarer från personalen:

* Stolen är enkel att flytta i rummet och att placera vid olika sorters röntgenapparater.

* Centrallåsningen är mycket bra, stolen står helt stilla under röntgen.

* Den elektriska höjdregleringen gör att man enkelt och snabbt kan reglera höjden för att passa aktuell apparat

* Tack vare det låga ryggstödet kan man till och med röntga lungorna med patienten sittande.


Underredet

Det stabila underredets fyra hjul och centrallåsning ökar känslan av trygghet för brukaren. Underredet garanterar optimal bromskraft på alla fyra hjul, även om stolen står på ojämnt underlag.

Ryggstöd

Ryggstödet kan regleras upp och ned samt i djup.

Armstöden

Armstöden kan regleras i höjd och sidled. De går att sänka så lågt att man enkelt tar sig från stolen till exempelvis sin säng och vice versa.

Rengöring/desinfektion

Alla stolar från VELA är designade så att de uppfyller alla sjukvårdens högt ställda krav på rengöring och desinfektion. För optimal hygien är alla ytor enkla att torka/desinficera, även stolens undersida. Ryggstöden har en list som förhindrar att smuts ansamlas. Stolarnas design med rengöringsvänliga ytor utan veck gör det enkelt att hålla stolen ren och desinficerad. Alla delar på stolarna tål desinfektion med t ex alkohol eller klor vid rekommenderade koncentrationer och blandningsförhållanden.

Konstläder

Svart är standardfärg. Andra färger mot pristillägg, se färgkarta. Konstlädret Compound uppfyller alla sjukvårdens höga rengöringskrav, det tål medel med 70-85% alkohol samt klordesinfektion (aktivt klor vid 1000-1200 ppm). Efter desinfektion, avtorka med kallt, rent vatten. Samtidigt har Compound en snygg yta som inte blir hal eller svettig att sitta på vid långtidsarbete.


Customer Reviews

Be the first to post a review for this product

Rate This Product
You must be logged in to rate this product
Weights and Measures
Seat height 42-62 cm
Seat 44x44 cm
Backrest 29x10 cm
Armrest cushion 9x30 cm
Armrest height 0-24 cm
Stand 55x55 cm
Max weight 160 kg
We rely on cookies to provide our services. By using our services, you agree to our use of cookies.