× The product can no longer be purchased

Hand-painted heart model - INCORPORATED

Cheapest shipping from 8 €
SKU: 1000268
Stock Status: In Stock
Delivery Status: 1-2 weeks

280 €
Excluding Tax
pcs

Denna hjärtmodell är handmålad och dubbelt så stor som ett naturligt hjärta. Både ut- och invändigt framstår modellen mer ”levande”, inspirerande och finare än billigare modeller.

På modellen ses den komplexa strukturen i ventriklarna (hjärtkammarna) och hjärtmuskulaturen (myocardiet) mycket tydligt. Modellen levereras på en avtagbar bas och är 32 x 18 x 18 cm stor.

Viktiga anatomiska strukturer är numrerade på modellen och namngivna med bl.a. latinska namn på en medföljande översikt. Du kan ladda ned och skriva ut översikten på danska och latin via vår hemsida – se under produktbilderna till vänster.

Anatomiskt visar hjärtmodellen först och främst de 4 hålrummen (förmaken och kammarna), auriklarna, hjärtats blodförsyning (artärer och vener), de 4 klaffarna, början av de blodkärl som för blod till och från hjärtat samt fina detaljer som visar hjärtats struktur (endo-, myo-, och perikardium). Hjärtats retledningssystem ses ej.

Överordnat sett består hjärtats struktur av tre lager: Endokardium (tunn endotelklädd bindvävnad), myokardium (den tjocka muskulaturen) samt epikardium ytterst som en serös hinna. I ventriklarna är strukturen speciellt komplex, eftersom myocardiet är uppbyggt av muskulära muskelbuntar som löper nedåt (och tillbaka igen) i spiralliknande former. Detta resulterar i att ventriklarna förkortas under en kontraktion (när hjärtat pumpar).

Om man plockar av framsidan av hjärtmodellen ses den komplexa muskulära strukturen i ventriklarna tydligt. Dessutom är ventriklarnas invändiga ytor uppbyggda av utbuktande muskulära strukturer (trabeculae carnae) som korsar varandra i olika vinklar.

De två AV-klaffarna (mellan förmaken och kammarna) är bundna till papillärmuskler i ventriklarna och detta ses väldigt tydligt på modellen.

Kliniskt visar denna modell inget patologiskt (sjukdomsmässigt) men den kan användas till att belysa många hjärtsjukdomar som t.ex. klaffsjukdomar, inflammation samt åderförkalkning och blodproppar.

OBS: Läs eventuellt också om vår liknande hjärtmodell som också är förstorad och handmålad. Den kostar lite mer, då den också omfattar luft- och matstrupen. SE DEN HÄR

OBS: YouTube-videon härunder visar en överordnad genomgång av hjärtats anatomi, där denna hjärtmodellen används. 


Customer Reviews

Be the first to post a review for this product

Rate This Product

You must be logged in to rate this product

Similar Products

Also Purchased Products