Modell av atlas och axis

Cheapest shipping from 8 €
SKU: QS 17/1
Stock Status: In Stock
Delivery Status: 1-2 weeks

45 €
Excluding Tax
pcs

Detaljerad och realistisk modell av toppcervikalatlas och axel, även kallad C1 och C2. Benstensgjutningen är gjord i naturlig storlek och motsvarar en man som är ca. 180 cm lång. Benen sitter ihop med diskret men tålig gummiband som tillåter naturlig rörelse i ryggkotorna.

Anatomiskt sett visar modellen den första och andra livmoderhalsen, som också kallas. Atlas (C1) och axel (C2). Modellen visar därför den nedre nacken (articulatio atlantoaxialis), som inkluderar både medialbandet och de två sidledningsförbindelserna.

Benkvaliteten är imponerande. Modellen är en livlig gjutning av benen från en man som mäter 180 cm i höjd. Alla viktiga ytor, utskjutningar, små byxor, etc. ses mycket tydligt.

När det gäller rörelse är modellen väldigt flexibel. Man kan därmed visa rörelser i leden, som i första hand "skakar på huvudet".

Kliniskt är denna modell idealisk för att förstå störningar relaterade till nedre nacken. Till exempel frakturer som Jefferson's fraktur, fraktur av sin axel och Hangman-fraktur.

Dessutom kan det användas för att förstå störningar som spondylos och artros (artros).

Customer Reviews

Be the first to post a review for this product

Rate This Product

You must be logged in to rate this product

Similar Products